Шпигунство, фейки, хвиля біженців: глава МВС Німеччини бачить зростання загроз з боку Росії

Шпигунство, фейки, хвиля біженців: глава МВС Німеччини бачить зростання загроз з боку Росії

Укрінформ
Міністерка внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер попереджає про зростання загроз з боку Росії.

Про це вона заявила в інтерв’ю виданню Seuddeutsche Zeitung, передає Укрінформ.

«Ми фактично переживаємо тут новий вимір загроз російської агресії. Ми бачимо спроби вплинути через брехню та масову дезінформацію. Але шпигунство також є принаймні таким же активним», – сказала Фезер щодо гібридної війни, яку веде Росія.

Вона також закинула Москві навмисне сприяння потоку біженців до Західної Європи. На її переконання, Росія хоче дестабілізувати Захід, зокрема за допомогою міграції.

«Людей жорстоко використовують», - заявила очільниця МВС і навела як приклад ситуацію на кордоні РФ з Фінляндією.

Акцентувала вона також на необхідності подальших заходів проти кампаній з дезінформації в Європі.

«Особливо важливо захистити вибори. Ми повинні забезпечити відсутність хакерських атак на виборчі органи або на передачу результатів виборів», - підкреслила міністерка, маючи на увазі, зокрема, вибори в Європарламент у червні цього року.

У Німеччині, анонсувала вона, створюється новий підрозділ раннього виявлення фейкових новин, який використовуватиме штучний інтелект для виявлення маніпулятивних новин ще до того, як вони наберуть обертів і заполонять Інтернет.

Окрім того, Фезер попередила про небезпеку атак ІДІЛ у Німеччині.

«Небезпека від ісламістського тероризму залишається гострою», – констатувала вона і назвала угруповання ISPK «найбільшою ісламістською загрозою в Німеччині».

Читайте також: Google запустить кампанію для протидії фейкам у країнах ЄС

Як повідомлялося, увечері 22 березня у концертний зал «Крокус Сіті Хол» (місто Красногорськ поблизу Москви) вдерлися «люди в камуфляжі» та відкрили вогонь з автоматичної зброї. Під час атаки пролунали вибухи, спалахнула масштабна пожежа. Наразі відомо про 137 загиблих та 180 постраждалих.

Відповідальність за цей теракт узяло на себе терористичне угруповання «Ісламська держава». Попри це російські офіційні особи та пропагандисти продовжують намагання покласти провину за теракт на Україну.

У неділю Велика Британія застерегла Путіна, щоб він не використовував теракт у Підмосков’ї як привід для посилення війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-