Євросоюз запровадив санкції проти РФ через смерть Навального

Євросоюз запровадив санкції проти РФ через смерть Навального

Укрінформ
Рада ЄС ухвалила рішення про запровадження обмежувальних заходів щодо 33 фізичних осіб і двох установ у РФ, причетних до смерті в колонії суворого режиму опозиційного політика Олексія Навального.

Про це йдеться у заяві Ради ЄС, передає Укрінформ.

Під санкції потрапили колонії, де Навальний утримувався з червня 2022 року і до своєї смерті, - виправна колонія №6 та виправна колонія суворого режиму №3. Також під санкції потрапив начальник ВК-3 Вадим Калінін і його заступники, судді, високопосадовці пенітенціарної системи та Міністерства юстиції РФ.

«Повільне вбивство кремлівським режимом Олексія Навального є яскравим свідченням його повної зневаги до людського життя. Сьогоднішні санкції демонструють нашу рішучість притягнути політичне керівництво та владу в РФ до відповідальності за порушення прав людини в Росії. Водночас ми знаємо, що Путін – це не Росія, а Росія – не Путін. Ми продовжуватимемо підтримувати громадянське суспільство в Росії та незалежні голоси», - заявив високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель.

Читайте також: Путін обговорював обмін Навального у день його смерті - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого Федеральна служба виконання покарань РФ заявила, що опозиційний російський політик Олексій Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Його поховали на початку березня на Борисівському цвинтарі у Москві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-