Путін обговорював обмін Навального у день його смерті - ЗМІ

Путін обговорював обмін Навального у день його смерті - ЗМІ

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін обговорював обмін опозиційного політика Олексія Навального в день його смерті у колонії.

Як передає Укрінформ, про це пише "Агентство" із посиланням на джерела.

Обмін обговорювався під час особистої зустрічі з бізнесменом Романом Абрамовичем за кілька годин до повідомлення про загибель опозиціонера, зазначають два співрозмовники видання, зокрема знайомий з Абрамовичем. Один із них стверджує, що Путін на словах погодився з угодою.

Те, що Путін схвалив обмін, припускає і журналіст-розслідувач Христо Грозєв. «З того, що ми знали останніми днями до вбивства, було враження, що він погодився», - сказав Грозєв "Агентству". При цьому журналіст вважає, що згода Путіна була удаваною.

За інформацією видання, переговори про обмін відбувалися з весни 2023 року. Усі чотири співрозмовники видання зазначають, що на обміні Навального наполягала його родина. Восени 2023 року, після статті The Wall Street Journal про можливий обмін Навального на довічно засудженого в Німеччині кілера Вадима Красікова, переговори припинилися. Відновилися вони взимку, коли Навального етапували до колонії "Полярний вовк": сім'я опозиціонера переконала західних політиків, що розпочалася підготовка до чогось поганого.

За словами співрозмовників "Агентства", Росія була готова звільнити Навального, американського журналіста Евана Гершковича та відставного американського морпіха Пола Уїлана. Натомість Путін отримав би Красікова і ще "когось із засуджених у США росіян".

Читайте також: Європейський Союз наполягає на міжнародному розслідуванні смерті Навального

Як повідомлялося, Навальний загинув 16 лютого у колонії особливого режиму "Полярний вовк". Російська влада заявляє, що політик помер від природних причин. Прихильники політика вважають, що його вбили.

Після загибелі Навального у містах Росії, а також за кордоном пройшли численні акції на згадку про нього.

Фото з сайту "Агентство"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-