Блінкен виступив із заявою про «перевибори» Путіна

Блінкен виступив із заявою про «перевибори» Путіна

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен назвав результати так званих виборів в Росії заздалегідь встановленими кремлівським режимом та заявив, що Америка продовжить підтримку тієї частини російського суспільства, яке бореться за «світле майбутнє» РФ.

Про це йдеться в його заяві, оприлюдненій у вівторок, передає Укрінформ.

«Володимир Путін позбавляє громадян Росії доступу до інформації, в тому числі до інформування про політичну участь (інших кандидатів – ред.). Попри заздалегідь визначений результат цих виборів, Сполучені Штати продовжать підтримувати тих, хто прагне світлого майбутнього для Росії», - наголосив очільник Держдепартаменту США.

Він підкреслив, що так звані президентські вибори в Росії відбулися «в умовах інтенсивного придушення незалежних голосів, а також ув’язнення, смерті або вигнання практично всієї справжньої політичної опозиції». Кремль систематично маргіналізував групи, які виступають за демократичні процеси та верховенство права, в тому числі спостерігачів за виборами.

Російська влада також відмовила в реєстрації на президентських виборах кандидатам, які виступають проти війни в Україні.

Читайте також: Нідерланди засудили «вибори Путіна» на ТОТ України

«Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну Кремль намагався створити ілюзію, що російська громадськість однозначно стоїть за жорстокою війною шляхом знищення простору для громадянського дискурсу та поглиблення своєї кампанії залякування, насильства й цензури проти незалежних ЗМІ та громадянського суспільства», - зазначив держсекретар США.

Крім того, він звернув увагу на те, що Кремль провів фіктивні президентські вибори на тимчасово окупованих частинах України у сподіванні збільшити незаконні претензії Росії на захоплені частини України.

Читайте також: «Переобрання» розв’язує Путіну руки для посилення мобілізації - експертка

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Держдепартамент США назвав псевдовибори в Росії «безумовно недемократичним процесом».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-