З Молдови висилають російського дипломата

З Молдови висилають російського дипломата

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Молдови оголосило співробітника посольства РФ персоною нон ґрата і висилає його з країни.

Про це повідомляє News Maker, передає Укрінформ.

У відомстві зазначили, що висловили дипломату протест проти організації "виборів" президента Росії на території Придністров'я всупереч позиції молдовської влади і сповістили його про те, що одного зі співробітників посольства РФ оголосили персоною нон ґрата.

"У цьому контексті послу вручили ноту про те, що одного зі співробітників посольства оголосили персоною нон ґрата на території Молдови, і він має залишити країну", - зауважили в МЗС.

Читайте також: Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Молдові зсередини - ISW про провокацію у Придністров'ї

Як повідомляв Укрінформ, в Придністров'ї 17 березня без згоди Кишинева відкрили шість дільниць для голосування на "виборах" президента РФ. Згідно з повідомленням місцевої влади, на дільницях, відкритих у Тирасполі, Бендерах, Рибниці та Григоріополі 97% виборців проголосували за Володимира Путіна.

Раніше МЗС Молдови викликало на консультації російського посла в Кишиневі, якому висловило несхвалення у зв'язку з рішенням посольства РФ відкрити виборчі дільниці в придністровському регіоні.

Також в уряді Молдови заявили, що РФ друкувала виборчі бюлетені у Придністров'ї напередодні так званих "виборів" президента Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-