Франція не визнає проведення і результати «виборів Путіна» у Росії - МЗС

Франція не визнає проведення і результати «виборів Путіна» у Росії - МЗС

Укрінформ
Франція бере до відома очікувані результати так званих «виборів» у Росії, згідно з якими диктатор Володимир Путін залишається «президентом» на п'ятий термін, та наголошує, що ніколи не визнає результати «голосування» на тимчасового окупованих українських територіях.

Про це йдеться в офіційній заяві Міністерства Європи та закордонних справ Франції, передає Укрінформ.

«Франція засуджує організацію так званих виборів на тимчасово окупованих нею українських територіях: в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, а також в окремих районах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей», – йдеться у тексті. 

Як зазначається, Франція також ніколи не визнає проведення та результати цих так званих виборів та підтверджує свою відданість суверенітету, незалежності, єдності та територіальній цілісності України.

«Франція засуджує створення Росією виборчих дільниць у сепаратистських регіонах Абхазії та Південної Осетії, а також у Придністровському регіоні Республіки Молдова без згоди грузинської та молдовської влади», – повідомляє головний офіс французької дипломатії.

Читайте також: Глава Міноборони Британії назвав Путіна злодієм, якому не вдасться вкрасти Україну

Водночас там привітали «мужність багатьох російських громадян, які мирно продемонстрували свою незгоду у день виборів. 

Як повідомлялося, напередодні президент Франції Емманюель Макрон в інтерв’ю Le Parisien заявив, що не вітатиме Путіна з «перемогою» на так званих виборах. «Смерть Олексія Навального і заборона діяльності всіх його опонентів означають, що ми не можемо привітати когось з виборами, обірваними смертю тих, хто боровся за плюралізм у Росії», – сказав він.

Зі свого боку, президент Володимир Зеленський заявив, що жодної легітимності у так званих виборів президента РФ немає та бути не може.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-