В останній день «виборів» у Росії затримали 80 протестувальників

В останній день «виборів» у Росії затримали 80 протестувальників

Укрінформ
У неділю, 17 березня, – в останній день псевдовиборів президента - в Росії затримали щонайменше 80 активістів із 17 міст.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на правозахисний портал "ОВД-Інфо".

Найбільше затримань зафіксовали в Казані - не менше 29, із них декого залишають у поліції на ніч. У Москві - щонайменше 19 затриманих, у Санкт-Петербурзі - сім, у Волгограді - троє. Також повідомляється про затримання в Челябінську, Рязані, Петрозаводську, Уфі, Балаково, Барнаулі, Костромі, Новокуйбишевську, Череповці та низці інших міст. Підкреслюється, що в кожному відділі поліції може бути більше затриманих, аніж в опублікованих списках, оскільки портал публікує лише факти достовірно відомих затримань.

Радіо Свобода, яке веде моніторинг російських медіа, повідомляє про перебіг "голосування". Так, житель Уфи Булат Халіков спробував у скриньку на виборчій дільниці кинути фото Навального. Багатьох активістів затримують далеко від виборчих дільниць без пояснення причин.

У Краснодарі учениця сьомого класу підпалила скатертину на виборчій дільниці у своєму навчальному закладі. Після чого з дівчинкою почали "працювати психологи та поліція".

Читайте також: У країнах Балтії під російськими посольствами проходять акції проти «виборів Путіна»

Окупанти під камеру провели постановочне "голосування" в зруйнованій Авдіївці. Варто зазначити, що проведення "голосування" на окупованих територіях - одна з головних причин, через яку міжнародне співтовариство має визнати вибори нелегітимними.

Зі східних регіонів РФ та закордону почалася акція "Полудень проти Путина". На одній із дільниць Казані поліцейські забороняють проголосувати близько полудня, насамперед молоді. Кажуть приходити пізніше, за годину-дві, в іншому випадку погрожують затриманням.

Утім, відомо про проведення акції у значній кількості міст РФ (зі сходу на захід): Омську, Томську, Челябінську, Пермі, Єкатеринбурзі, Москві, Санкт-Петербурзі.

Акція "Полудень проти Путіна" широко пройшла за межами РФ: у Бішкеку (Киргизстан), Астані, Алмати (Казахстан), Ташкенті (Узбекистан), Окленді (Нова Зеландія), Сіднеї (Австралія), країнах Балтії – Ризі, Вільнюсі, Таллінні. Російські громадяни, які втекли до Грузії, котра не має дипломатичних стосунків із РФ, спеціально приїхали до Єревана, аби взяти участь в "Полудні проти Путіна".

Читайте також: У МЗС Німеччини засудили «вибори Путіна» на окупованих територіях України

На акцію до посольства Росії у Берліні прийшов ексглава ЮКОСу, громадський діяч Михайло Ходорковський, а також удова загиблого опозиціонера Юлія Навальна. Акції також відбулися у Тель-Авіві (Ізраїль), Парижі (Франція), Празі (Чехія), Белграді (Сербія) та інших містах і країнах світу.

Як повідомляв Укрінформ, у Росії в заключний день голосування на так званих виборах президента, починаючи зі східних регіонів країни та за кордоном, активно проходить акція "Полудень против Путина", яку проголосила опозиція: люди, налаштовані проти кремлівської влади, приходять на виборчі дільниці до 12:00 за місцевим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-