У країнах Балтії під російськими посольствами проходять акції проти «виборів Путіна»

У країнах Балтії під російськими посольствами проходять акції проти «виборів Путіна»

Фото, відео
Укрінформ
У Ризі в останній день голосування на так званих виборах президента Росії проходить акція проти путінського режиму, підготовлена російськими опозиційними організаціями.

Про це передає кореспондент Укрінформу.

На акцію також вийшли українські біженці, громадяни Латвії, білоруські політемігранти. Акцію висвітлюють журналісти з багатьох демократичних країн.

Початок заходу збігся за часом з широко анонсованою російською опозицією акцією ППП «Полудень проти Путіна». Проте напередодні представники латвійської влади заявили, що несхвально ставляться до самої участі в голосуванні на протизаконних «виборах». Зокрема, в учасників голосування перевіряють візи та посвідки на проживання. На такому тлі більша частина учасників протестного заходу не захотіла йти на виборчі дільниці в посольстві РФ.

Навпроти черги, яка вишикувалася в посольство, на весь день був поставлений автобус, з одного боку якого зображений сатиричний колаж із Путіним, а також фото хлопчика, загиблого в Одесі внаслідок російського обстрілу 2 березня. Поряд із чергою активісти зробили з кетчупу «калюжу крові», яка символізує злочини кремлівської влади.

Читайте також: РФ залишиться загрозою навіть після кінця правління Путіна - глава МЗС Латвії

Керівник громадського об’єднання російської опозиції в Естонії Reforum Space Микола Артеменко розповів Укрінформу, що акція протесту навпроти російського посольства проходить у неділю також у Таллінні. За його словами, попри те, що «вибори» незаконні, активісти весь день проводитимуть екзитпол та оприлюднять його результати.

У Вільнюсі під посольством РФ проходить акція проти «виборів Путіна» / Фото: ELTA

Delfi повідомляє, що у Вільнюсі також відбулася акція протесту проти незаконних «виборів» президента Росії. Частково вона пройшла в межах всесвітньої акції «Полдень против Путина», яку активно підтримує команда Навального (у Вільнюсі мешкає багато соратників загиблого опозиціонера). Деякі з активістів рівно о 12:00 стали в чергу на голосування в посольство.

Читайте також: Путін боїться війни з країнами НАТО - прем’єрка Естонії

До акції долучилися й ті, хто виступають проти порушень прав громади ЛГБТ у Росії (в країні-агресорі так звана спільнота ЛГБТ оголошена терористичною організацією).

Як повідомляв Укрінформ, у Росії в заключний день голосування на так званих виборах, починаючи зі східних регіонів країни та за кордоном, активно проходить акція "Полудень против Путина", яку проголосила опозиція: люди, налаштовані проти кремлівської влади, приходять на виборчі дільниці до 12:00 за місцевим часом.

Фото: Олег Кудрін, Укрінформ, Reforum Space, ELTA/ORESTAS GUREVIČIUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-