США продовжать допомагати Австрії позбутися енергозалежності від Росії - Блінкен

США продовжать допомагати Австрії позбутися енергозалежності від Росії - Блінкен

Укрінформ
Уряд Австрії вже провів важливу роботу та продовжує робити кроки, аби зменшити залежність країни від російського газу, і Сполучені Штати налаштовані і далі підтримувати ці зусилля.

Про це сказав у п’ятницю під час перебування з візитом у Відні держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Зараз різні країни мають різні енергетичні відносини з Росією, які, знову ж, вибудовувалися впродовж багатьох десятиліть. Тому не завжди легко змінити такі речі в один момент, це перехідний процес. Але я думаю, що ми бачимо деякі дуже важливі кроки, які Австрія зробила і робить», - зауважив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: Австрія і Словаччина відмовилися від ідеї будувати трубопровід для сполучення з «Дружбою»

Він підкреслив, що США та європейські країни сфокусовані на тому, щоб зменшити залежність Європи від російських енергоджерел, бо Путін використовує їх як зброю.

«І з цією метою Сполучені Штати – як ми робили разом із багатьма партнерами в Європі – хочуть мати можливість допомогти (Австрії – ред.), ми зробили це зі скрапленим газом, і ми продовжимо це робити», - зауважив глава американської дипломатії.

Він додав, що Австрія має ширші перспективи для диверсифікації. Йдеться, зокрема, про перехід від викопного палива на відновлювальні джерела. Крім того, існують можливості для розвитку ядерної енергетики, в тому числі, в контексті невеликих модульних реакторів та інших технологій.

Читайте також: Австрія допомагає Україні, хоч і є нейтральною країною - голова нижньої палати парламенту

Як повідомлялося, Австрія у грудні 2023 року імпортувала 98% природного газу з Російської Федерації.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-