Сьогодні Сейм Латвії голосуватиме за заяву про нелегітимність виборів у РФ

Сьогодні Сейм Латвії голосуватиме за заяву про нелегітимність виборів у РФ

Укрінформ
Сьогодні латвійський парламент розгляне проєкт заяви про визнання незаконними «виборів» президента Росії, запланованих на ці вихідні. Проєкт підготувала парламентська комісія у закордонних справах.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Сейму.

Комісія у закордонних справах Сейму в середу підготувала та ухвалила відповідну заяву, яка, серед іншого, містить категоричне невизнання легітимності «виборів» президента Росії, зокрема на тимчасово окупованих і незаконно анексованих територіях України.

«Сьогодні в Росії панує авторитарний режим, який характеризується фіктивними виборами та імітацією демократії. Ці президентські вибори не будуть ані вільними, ані справедливими, із широким придушенням опозиції та незалежних ЗМІ. У них немає гідної довіри, політичної конкуренції та бракує незалежного міжнародного моніторингу, тому вибори президента Росії не мають демократичної легітимності», – наголосив голова комісії Ріхардс Колс.

В ухваленій заяві комісія також рішуче засуджує імперіалістичні дії Росії та її нинішню агресію проти України та вимагає від її уряду припинити всі форми тортур і жорстокого поводження з політичними в’язнями, зняти всі необґрунтовані звинувачення та негайно та безумовно звільнити всіх політично вмотивованих в’язнів.

Читайте також: Росія боїться провокацій на кордоні з Україною напередодні «виборів» президента - ISW

У заяві наголошується, що Європейський Союз, його країни-члени та союзники по всьому світу мають продовжувати надавати всебічну підтримку Україні, включаючи політичну, економічну, фінансову та військову допомогу, а також підтримку громадянського суспільства та національного відновлення.

Сейм погодився включити розгляд заяви, підготовленої комісією із закордонних справ, про нелегітимність російських «виборів» у порядок денний четвергового засідання.

Як повідомлялося, латвійські поліцейські та прикордонники під час «виборів» президента РФ (15-17 березня) проводитимуть біля російського посольства перевірки осіб стосовно наявності прав на перебування у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-