Держдеп про заяви Орбана: Ми повинні підтримувати Україну

Держдеп про заяви Орбана: Ми повинні підтримувати Україну

Укрінформ
Офіційний Вашингтон підтвердив необхідність надалі допомагати Україні в її протистоянні агресії РФ. Україна зазнала втрат на полі бою за останні тижні, яких могло і не бути, якби США продовжили допомогу.

Про це сказав у вівторок на пресбрифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я не коментуватиму цей візит (Віктора Орбана до резиденції Дональда Трампа – ред.) або ці заяви, але скажу, що, як ви добре знаєте, позицією чинної адміністрації, позицією Сполучених Штатів продовжує бути те, що ми повинні підтримувати Україну», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: Орбан вважає, що Трамп у разі обрання президентом фінансово не підтримуватиме Україну

Він підкреслив, що Україна зберігає здатність продовжувати боротьбу, в тому числі, в умовах, коли республіканці в Конгресі США затягують з ухваленням нової допомоги українцям. Однак, зазначив він, Україна зазнала втрат на полі бою за останні тижні, яких могло і не бути, якби Сполучені Штати продовжили допомогу та надали боєприпаси ЗСУ.

Представник Держдепу вкотре звернувся із закликом до Конгресу США ухвалити запит на додаткове фінансування потреб національної безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрівся минулого тижня з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом у його резиденції в Мар-а-Лаго, штат Флорида. Після цього в понеділок Орбан заявив, що Трамп має намір виступати проти допомоги Україні в разі його обрання главою Білого дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-