США планують позичити Польщі $2 мільярди та продати 96 гелікоптерів Apache

США планують позичити Польщі $2 мільярди та продати 96 гелікоптерів Apache

Укрінформ
Сполучені Штати мають намір досягти прогресу в питанні виділення Польщі прямої позики на озброєння в розмірі $2 млрд, а також продати цій країні майже сотню бойових гелікоптерів Apache.

Про це заявив у Білому домі радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Наші двосторонні відносини стають ще міцнішими. Сьогодні президент скаже на зустрічі з польськими лідерами, що Сполучені Штати планують надати Польщі нову пряму позику в рамках іноземного військового фінансування в розмірі $2 млрд, використовуючи раніше виділені кошти Конгресу», - сказав представник Білого дому.

Крім того, він зазначив, що американська сторона запропонує продати Польщі 96 гелікоптерів Apache.

«Ці та інші ініціативи озброять Польщу передовими можливостями для самооборони, а також зміцнять оперативну сумісність НАТО та сприятимуть створенню робочих місць у США», - зазначив Салліван.

Читайте також: Країни НАТО повинні збільшити витрати на оборону до 3% ВВП - Дуда

У цьому зв’язку він позитивно оцінив той факт, що Польща наразі витрачає майже 4% ВВП на оборону, що вдвічі перевищує мінімальну вимогу, обумовлену серед країн НАТО.

Радник Байдена підкреслив, що Польща надала значну допомогу Україні у сфері безпеки, зокрема у вигляді озброєнь, боєприпасів, а також технічного забезпечення та обслуговування бойової техніки. Крім того, польська сторона зробила великий внесок для прихистку мільйонів українських біженців від початку повномасштабного вторгнення.

Салліван підтвердив, що подальша спільна підтримка України буде однією з головних тем зустрічі Байдена з керівництвом Польщі.

Читайте також: Темою зустрічі в Білому Домі буде «передвоєнна ситуація» у світі - Туск

Як повідомляв Укрінформ, президент Польщі Анджей Дуда і глава уряду Дональд Туск 12 березня перебувають зі спільним візитом у Сполучених Штатах. У вівторок запланована їхня зустріч з президентом Джо Байденом у Білому домі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-