Розвідка США: Кім Чен Ин хоче скористатися зв’язками з Росією для визнання ядерного статусу КНДР

Розвідка США: Кім Чен Ин хоче скористатися зв’язками з Росією для визнання ядерного статусу КНДР

Укрінформ
Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин не має наміру вести переговори про припинення своєї ядерної програми та прагне скористатися зв’язками з Росією, щоб досягти визнання КНДР як ядерної держави.

Про це з посиланням на розвідку Сполучених Штатів повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

У щорічній оцінці загроз за 2024 рік, опублікованій офісом директора національної розвідки США, наголошується, що КНДР продовжуватиме використовувати ядерний і звичайний військовий потенціал, який загрожує Штатам та їхнім союзникам.

«Кім майже напевно не має наміру вести переговори про свою ядерну програму, яку він вважає гарантом безпеки власного режиму та національної гордості», - йдеться у доповіді.

У ній наголошується, що Пхеньян «вийшов із періоду найглибшої ізоляції» і зараз прагне зміцнити зв’язки з Китаєм та Росією для розвитку торгівлі, дипломатичної підтримки та військової співпраці.

«Кім може сподіватися, що йому вдасться використати свої військові зв’язки з Росією, які інтенсивно розвиваються, аби досягти своєї мети з міжнародного визнання за КНДР статусу ядерної держави», - зазначається в документі.

У доповіді говориться, що північнокорейський диктатор, як і раніше, рішуче налаштований на розширення арсеналу ядерної зброї країни і може наказати відновити ядерні випробування.

Читайте також: Кім Чен Ин відвідав навчання армії КНДР і наказав посилити підготовку до війни

«Кім продовжуватиме надавати пріоритет зусиллям зі створення більш потужних ракетних систем, від крилатих до міжконтинентальних балістичних ракет і гіперзвукових плануючих засобів, призначених для ухилення від протиракетної оборони США та їх союзників», - вважають в американській розвідці.

Там припускають, що для цього Північна Корея, в порушення санкцій ООН, намагатиметься збільшити імпорт різноманітних товарів подвійного призначення, насамперед із Китаю та Росії.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея у рамках військових навчань провела масштабні артилерійські стрільби з залученням розгорнутих на міжкорейському кордоні підрозділів, здатних завдати удару по Сеулу.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-