Франція підтримує кандидатуру Рютте на посаду генсека НАТО

Франція підтримує кандидатуру Рютте на посаду генсека НАТО

Укрінформ
Прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь оголосив, що його країна підтримує кандидатуру глави уряду Нідерландів Марка Рютте на посаду генерального секретаря НАТО.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Le Figaro.

«Очевидно, що ми підтримуємо кандидатуру Марка Рютте в НАТО з огляду на його досвід, його здатність об'єднувати людей… здатність діяти заради нашої колективної безпеки», – сказав Атталь на спільній пресконференції з Рютте під час візиту до Нідерландів.

Своєю чергою Рютте заявив, що критично важливо «вийти з глухого кута в Конгресі США стосовно 60 млрд доларів для України». Він також висловив упевненість, що Сполучені Штати залишатимуться відданими безпеці в Європі, незалежно від того, хто стане наступним президентом.

«Я переконаний, що незалежно від того, хто переможе – Байден чи Трамп, – Сполучені Штати залишаться залученими в усіх відношеннях до НАТО, а також до України», – зазначив глава уряду Нідерландів.

Читайте також: Зеленський побажав Рютте удачі на шляху до обрання генсеком НАТО

Рютте  обіймає посаду прем'єр-міністра з 2010 року й залишиться на ній до формування нового уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Марка Рютте розглядають як імовірного наступника Єнса Столтенберга, який залишить посаду генерального секретаря НАТО в жовтні. Його кандидатуру вже підтримали кілька держав, зокрема США, Велика Британія й Німеччину, однак проти виступила Угорщина.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-