Штати ввели санкції проти компаній, які сприяли діяльності ПВК «Вагнер» у Африці

Штати ввели санкції проти компаній, які сприяли діяльності ПВК «Вагнер» у Африці

Укрінформ
Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) оголосив про введення санкцій проти компаній в Росії та Центральній Африканській Республіці (ЦАР), які забезпечували активність ПВК «Вагнер» та інших бойовиків у Африці.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Мінфіну США, оприлюдненому в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Покарані сьогодні компанії відіграли важливу роль у сприянні діяльності ПВК «Вагнер» та, відповідно, діям РФ. Зазначені фігуранти намагалися отримати прибутки від незаконного видобутку природних ресурсів і надавали матеріальну та фінансову підтримку групі Вагнера та іншим організаціям, пов’язаним з Євгеном Пригожиним, який загинув у серпні 2023 року»,- зазначається в повідомленні.

Таким чином мінфін США запровадив санкції проти центральноафриканської компанії Bois Rouge SARLU, також відомої як Wood International Group SARLU. Підприємство займаєтся лісопромисловим бізнесом у ЦАР та є частиною зловмисної мережі, яка охоплює політичні, економічні та інформаційні сектори країни, зауважили в OFAC. Компанія забезпечує групу «Вагнер» коштами, отриманими від промислового продажу деревини з тропічних лісів в обмін на військову протекцію на захоплених у повстанців територіях.

Читайте також: Канада розширила санкції проти Ірану через порушення прав жінок

Крім того, санкції США введені проти російської компанії «Брокер-Експерт», що базується в Санкт-Петербурзі, яка впродовж тривалого часу отримує дохід від діяльності компаній, заснованих Пригожиним, на всій території Африканського континенту.

Як повідомлялося, від початку вторгнення РФ в Україну в 2014 році Сполучені Штати активно запроваджують санкції проти Росії, в тому числі, через її агресію проти України, а також зловмисну діяльність по всьому світові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-