Посол Німеччини спростував, що його викликали до МЗС Росії через скандал із прослуховуванням

Посол Німеччини спростував, що його викликали до МЗС Росії через скандал із прослуховуванням

Укрінформ
Посол Німеччини в Росії Александер Ламбсдорфф спростував повідомлення про те, що його викликали до МЗС РФ у зв'язку зі скандалом через прослуховування розмови німецьких високопосадовців.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

"Це було запрошення до розмови щодо різних тем двосторонніх відносин", – сказав він агентству dpa у понеділок, 4 березня.

Ламбсдорфф уточнив, що зустріч була запланована ще до публікації перехоплених переговорів щодо ракет Taurus.

Раніше росЗМІ повідомили з посиланням на джерела, що посол ФРН був викликаний до російського МЗС. Зазначалося, що Ламбсдорфф пробув у будівлі 1 годину 10 хв і залишив її, не відповідаючи на запитання журналістів.

Речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що перехоплена розмова свідчить про "пряме залучення" Заходу до "конфлікту навколо України".

Читайте також: «Плівки Симоньян», або Taurus розбрату

Як повідомлялося, російська пропагандистка Симоньян оприлюднила розмову німецьких офіцерів, у якій ті обговорювали нюанси можливого використання ракет Taurus в Україні. Міноборони ФРН підтвердило автентичність перехопленої розмови, але заявило, що проведе розслідування, в тому числі, щодо того, чи не були окремі частини розмови змодифіковані.

Канцлер Олаф Шольц назвав ситуацію "серйозною" і пообіцяв швидке розслідування.

Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус розглядає скандал навколо перехоплених телефонних розмов офіцерів ВВС як "дезінформаційну атаку", спрямовану на дестабілізацію Німеччини і партнерів.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-