Міністр оборони Німеччини звинуватив Росію в «інформаційній війні»

Міністр оборони Німеччини звинуватив Росію в «інформаційній війні»

Укрінформ
Міністр оборони ФРН Борис Пісторіус розглядає скандал навколо перехоплених телефонних розмов офіцерів ВВС як «дезінформаційну атаку», спрямовану на дестабілізацію Німеччини і партнерів.

Про це політик заявив у неділю, повідомляє Укрінформ з посиланням на Welt.

Пісторіус назвав інцидент з прослуховуванням Бундесверу частиною «інформаційної війни», яку веде президент Росії Володимир Путін.

«Це гібридна дезінформаційна атака: йдеться про розкол, йдеться про підрив нашої єдності. Ми не повинні піддаватися Путіну», — сказав Пісторіус.

За його словами, треба реагувати на ситуацію виважено, «але не менш рішуче».

Міністр зазначив, що поки не отримував жодної інформації про подальші витоки чи прослуховування подальших телефонних розмов. У найближчі кілька днів він очікує інформацію про розслідування Служби військової контррозвідки (MAD) щодо подробиць інциденту. Потрібно перевірити, чи не були порушені норми ІТ-безпеки.

За словами Пісторіуса, йдеться, серед іншого, про те, чи була обрана правильна платформа для контенту, про який йдеться в опублікованій бесіді. Офіцери BBC підключилися через платформу Webex. Пісторіус запевнив, що після перевірки швидко зробить відповідні висновки.

Читайте також: Росія залишиться в осяжному майбутньому найбільшою загрозою для Європи - Пісторіус

Як повідомлялось, російська пропагандистка Симоньян оприлюднила розмову німецьких офіцерів, у якій ті обговорювали нюанси можливого використання ракет Taurus в Україні. Міноборони ФРН підтвердило автентичність перехопленої розмови, але заявило, що проведе розслідування, в тому числі, щодо того, чи не були окремі частини розмови змодифіковані.

Канцлер Олаф Шольц назвав ситуацію «серйозною» і пообіцяв швидке розслідування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-