У Міноборони Німеччини підтверджують факт прослуховування

У Міноборони Німеччини підтверджують факт прослуховування

Укрінформ
Міністерство оборони Німеччини підтвердило факт перехоплення розмови офіцерів Люфтваффе стосовно ракет.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили телефоном у пресслужбі німецького оборонного відомства.

«Ми можемо в принципі підтвердили те, що розмова між офіцерами мала місце та була перехоплена… Але зараз ми не можемо з упевненістю сказати, чи були внесені зміни в записану або письмову версію, яка циркулює в соціальних мережах», - сказала представниця МО.

Вона пояснила, що буде проведено розслідування не лише за фактом того, як міг статися витік інформації, але й чи не була версія, що циркулює в Інтернеті, у деяких частинах змодифікована.

Перевірку буде проводити Федеральне управління служби військової контррозвідки (BAMAD).

Читайте також: Шольц пообіцяв швидке розслідування можливого витоку розмов офіцерів Бундесверу

Як повідомлялось, російські пропагандисти виклали зміст майже 40-хвилинної розмови між генеральним інспектором ВПС Німеччини Інго Герхарцем з трьома офіцерами про деталі можливої ​​поставки в Україну та використання крилатих ракет Taurus. Розмова імовірно мала місце 19 лютого.

Це викликало величезний скандал у німецькому політикумі. Канцлер ФРН Олаф Шольц назвав ситуацію «серйозною» і пообіцяв ретельне та швидке розслідування. Депутати Бундестагу закликають провести засідання парламенту та говорять про вразливість загальної безпеки ФРН.

Як повідомлялось, розмова офіцерів очевидно стосувалась теоретичних можливостей використання Україною німецьких крилатих ракет Taurus, у тому числі в ній міститься чутлива інформація. Зокрема, союзники Німеччини вже висловили своє обурення, адже в розмові згадується, зокрема, роль солдатів західних країн у допомозі Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-