У НАТО заявили, що Росія знає про наслідки у разі використання ядерної зброї

У НАТО заявили, що Росія знає про наслідки у разі використання ядерної зброї

Укрінформ
Російська влада знає, які наслідки на неї чекають у разі застосування ядерної зброї, проте безпосередньої загрози використання Росією такої зброї нині немає.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю El Pais заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане.

«Ми не бачимо безпосередньої загрози використання Росією такої зброї. Але такі заяви дуже небезпечні, оскільки вони підривають довіру до сфери ядерної зброї. Росія знає наслідки такого кроку», - сказав він.

За словами Джоане, остання промова Путіна є психологічним залякуванням, а не реальним наміром.

Читайте також: США - про ядерний шантаж Путіна: Ми попередили Росію про можливі наслідки

«Такі погрози задіяти ядерну зброю ми чуємо від російських лідерів щонайменше два роки, відколи почалася війна в Україні. І це від такої ядерної наддержави, як Росія. Це дуже безвідповідально, тому що, коли ви володієте такою зброєю, ви також маєте зобов’язання щодо стриманості. Ці заяви є частиною їхнього арсеналу залякування й психологічного тиску», - додав заступник генсека НАТО.

Він також наголосив, що НАТО продовжить підтримувати Україну.

«Ми сповнені рішучості продовжувати підтримувати Україну та уникати ескалації у відносинах із Росією. Це особливо важливо після того, як Україна розпочала переговори про вступ до ЄС та наближається до НАТО. Ми не можемо сказати коли, але колись незалежна суверенна Україна стане частиною і НАТО, і ЄС. Ймовірно, ця війна триватиме ще деякий час. Тому НАТО продовжуватиме забезпечувати підтримку України та уникнення ескалації з Росією», - зазначив Джоане.

Читайте також: Застосування Росією ядерної зброї в Україні та за її межами вкрай малоймовірне - ISW

Як повідомляв Укрінформ, кремлівський лідер Володимир Путін 29 лютого під час «послання до Федеральних зборів» пригрозив «можливим інтервентам» із Заходу «конфліктом із застосуванням ядерної зброї» та «знищенням цивілізації».

У ЄС погрози і ядерний шантаж на адресу Заходу назвали частиною «передвиборчої» кампанії Путіна та його спробою відвернути увагу російської і світової громадськості від того, що саме він розпочав загарбницьку війну проти України та несе відповідальність за її наслідки.

Офіційний Вашингтон назвав заяви президента РФ Путіна про можливість застосування ядерної зброї «безвідповідальною риторикою» та нагадав, що Сполучені Штати попередили Росію про можливі наслідки в разі такого кроку.

Китай закликав усі країни, які мають ядерну зброю, діяти виважено та підтримувати глобальний стратегічний баланс і стабільність, оскільки в ядерній війні переможців не буде.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-