Австралія ввела нові санкції проти трьох росіян через смерть Навального

Австралія ввела нові санкції проти трьох росіян через смерть Навального

Укрінформ
Австралія запровадила додаткові фінансові санкції та заборону на в'їзд для трьох російських тюремних чиновників, причетних до смерті Олексія Навального.

Про це йдеться у заяві МЗС Австралії, передає Укрінформ.

Нові санкції торкнуться заступника директора Федеральної служби виконання покарань Валерія Бояриніна, начальника управління Федеральної служби виконання покарань по Ямало-Ненецькому автономному округу Ігоря Ракітіна та начальника ІК-3 в селищі Харп Вадима Калініна.

"Наші думки – з родиною Навального і його прихильниками в Росії і в усьому світі, які будуть сумувати на його похороні сьогодні. Ми визнаємо працю всіх в Росії, хто просуває демократію і права людини", – йдеться у заяві.

У МЗС додали, що Австралія покладає на президента РФ Володимира Путіна і російський уряд відповідальність за поводження з Навальним і його смерть у в'язниці.

Читайте також: Росія й особисто Путін відповідальні за вбивство Навального - Європарламент

Як повідомляв Укрінформ, 16 лютого Федеральна служба виконання покарань РФ заявила, що опозиційний російський політик Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Після цього Австралія наклала фінансові санкції та запровадила заборону на поїздки щодо семи працівників російської колонії, в якій помер Навальний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-