Тюремники РФ заявили про смерть Навального у колонії

Тюремники РФ заявили про смерть Навального у колонії

Укрінформ
Федеральна служба виконання покарань РФ заявила, що опозиційний російський політик Олексій Навальний помер у колонії №3 у Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з повідомленням відомства, Навальному стало зле після прогулянки, він практично відразу знепритомнів. Лікарі швидкої допомоги, що прибули на виклик, не змогли реанімувати ув'язненого.

ФСВП направляє комісію до колонії, де утримувався Навальний.

Адвокат політика Леонід Соловйов відмовився від коментарів. Він сказав, що захисник був у в'язня в середу і тоді з 47-річним Навальним усе було гаразд.

Водночас представниця Навального Кіра Ярмиш заявила у соцмережі Х, що жодних підтверджень інформації ФСВП щодо Навального «поки що немає». Адвокат вилітає до селища Харп, у колонію, де відбував покарання політик, додала вона..

Речник Кремля Дмитро Пєсков підтвердив, що в курсі події. «Є певне зведення правил, якими зараз ФСВП керується», - сказав він. Президент Росії Володимир Путін поінформований про смерть опозиційного політика.

Читайте також: У Росії заочно арештували чотирьох соратників Навального

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Навального 27-й раз відправили у ШІЗО.

Навального етапували до колонії «Полярний вовк» у середині грудня 2023 року. Вперше до ШІЗО цієї колонії політика відправили 9 січня. До етапування до колонії «Полярний вовк» Навальний перебував у ВК-6 у Володимирській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-