ЄС слідкує за ситуацією у Придністров’ї та підтримує Молдову - речник

ЄС слідкує за ситуацією у Придністров’ї та підтримує Молдову - речник

Укрінформ
Європейський Союз уважно слідкує за розвитком ситуації в Придністров’ї та переконаний у здатності Молдови знайти конструктивний підхід до збереження миру і стабільності в країні та регіоні.

Про це у Брюсселі під час брифінгу для преси сказав речник ЄС Пітер Стано, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Європейський Союз дуже уважно слідкує за розвитком ситуації в Республіці Молдова та у відокремленому регіоні Придністров’я. Ми переконані, що стабільність цього регіону відповідає, перш за все, інтересам населення по обидва береги Дністра. У цьому контексті ми закликаємо обидві сторони долучитися до конструктивного діалогу. Ми у постійному та тісному контакті з урядом та владою Республіки Молдова і переконані, що вони зроблять все можливе, щоб вирішити поточну ситуацію», - сказав речник ЄС.

Читайте також: Держдеп про заяви Тирасполя: США твердо підтримують суверенітет Молдови

Він наголосив, що Європейський Союз продовжує підтримувати мирне та широке врегулювання конфлікту навколо Придністров’я.

«Це заморожений конфлікт на території Республіки Молдова, саме тому ми підходимо до нього на основі поваги до суверенітету та територіальної цілісності Республіки Молдова, яка має повну підтримку з боку ЄС та його країн-членів», - наголосив Стано.

Читайте також: В уряді Молдови вважають пропагандистськими заклики Придністров’я до РФ

Як повідомляв Укрінформ, на «з'їзді», що відбувся 28 лютого, депутати невизнаного Придністров'я звернулися до Ради федерації та Державної думи Росії з проханням реалізувати заходи щодо захисту самопроголошеної республіки в умовах «посилення тиску Молдови».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-