Завод з виробництва ядерної зброї у Техасі поновив роботу

Завод з виробництва ядерної зброї у Техасі поновив роботу

Укрінформ
В американському штаті Техас поновив роботу завод із виробництва ядерної зброї Pantex, який довелося закрити на день через масштабні лісові пожежі.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

"Завод Pantex знову відкрився після того, як був закритий на день через загрозу лісових пожеж, що охопили північну частину Техасу", - йдеться у повідомленні.

Керівництво Pantex заявило, що завод "відкритий для звичайної роботи у денні зміни" і весь персонал має з’явитися на робочі місця згідно з графіком.

З 1975 року Pantex є основним центром збирання, розбирання, модернізації та продовження терміну служби ядерної зброї в США. Останню нову атомну бомбу на заводі зібрали у 1991 році. На підприємстві розібрано тисячі одиниць ядерної зброї.

Pantex розташований приблизно за 27,36 кілометра на північний схід від міста Амарілло на півночі Техасу та приблизно за 515 кілометрів на північний захід від Далласа.

Читайте також: Російська ядерна протисупутникова зброя потребуватиме твердої відповіді США, а не істерії

Як повідомляв Укрінформ, в американському штаті Техас через масштабні лісові пожежі призупинив роботу завод Pantex, на якому збирають та розбирають ядерну зброю, в невеликих містах було евакуйовано населення.

Фото: Pantex

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-