У Техасі завод з виробництва ядерної зброї призупинив роботу через лісові пожежі

У Техасі завод з виробництва ядерної зброї призупинив роботу через лісові пожежі

Укрінформ
В американському штаті Техас через масштабні лісові пожежі призупинив роботу завод Pantex, на якому збирають та розбирають ядерну зброю, в невеликих містах евакуйовано населення.

Про це повідомляє Politico, передає Укрінформ.

Завод закрився у вівторок увечері, коли пожежа поблизу об'єкта вийшла з-під контролю.

«Пожежа біля заводу не локалізована. Зусилля з ліквідації наслідків зосереджені на евакуації людей. Невелика кількість персоналу перебуває в укриттях на території підприємства», − йдеться у заяві підприємства, поширеній у вівторок.

Із 1975 року завод є основним місцем збирання і розбирання американських атомних бомб. Останню бомбу він зібрав у 1991 році. Відтоді тут розібрали тисячі одиниць зброї.

Читайте також: У Франції на АЕС сталася пожежа - зупинили два реактори

Завод розташований за 48 км на схід від Амарілло на площі 65 000 кв. км. Як основний об’єкт національної безпеки, завод і його територія перебувають під суворим контролем, а повітряний простір над підприємством і навколо нього є забороненою зоною для цивільного авіатранспорту.

Губернатор штату Грег Еббот оголосив про стихійне лихо у 60 округах з огляду на те, що найбільша пожежа охопила понад 640 кв. км.

Влада не повідомила, що могло стати причиною займання, однак імовірно, що воно виникло через пожежонебезпечну погоду.

Читайте також: В Аргентині лісові пожежі знищили 8 тисяч гектарів

Вогонь з лісів та полів поширився на населені пункти та автомагістралі. Повідомлялося про численні пожежі в округах Гемпгілл і Гатчінсон поблизу кордону з Оклахомою, де також було наказано провести евакуацію. Також було видано наказ про евакуацію міста Кенейдіан, населення якого становить близько 2000 осіб, приблизно за 160 кілометрів на північний схід від Амарілло, та інших районів.

За даними Національної метеорологічної служби в Амарілло, також проводилася евакуація в містах Скеллітаун, Вілер, Еллісон і Бріско.

Інформація про постраждалих наразі не надходила.

Як повідомляв Укрінформ, лісові пожежі в австралійському штаті Вікторія охопили площу у понад 20 тисяч гектарів та знищили шість житлових будинків.

Фото: KFDA via CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-