У Франції на АЕС сталася пожежа - зупинили два реактори

У Франції на АЕС сталася пожежа - зупинили два реактори

Укрінформ
На атомній електростанції «Шинон» у суботу вночі виникла пожежа в головному трансформаторі енергетичного блоку реактора №3, робота якого була автоматично зупинена.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Електроенергетична компанія Франції (EDF).

«Було приведено в дію пожежну техніку, необхідну для гасіння пожежі. На місце події негайно виїхали аварійні бригади станції, а також викликали рятувальників. Пожежа була ліквідована за допомогою стаціонарного обладнання, без безпосереднього втручання пожежної команди», - йдеться в пресрелізі EDF.

Французькі атомники твердять, що інцидент не вплинув на населення. Для гасіння була використана дощова вода, зібрана в спеціальній мережі, яка є ізольованою і не потрапила в навколишнє середовище.

Читайте також: З АЕС у Фукусімі витекли в океан п'ять тонн забрудненої води

Оскільки 3 та 4 реактори спарені, було ухвалене рішення зупинити і четвертий енергобок. Французьке агентство з ядерної безпеки було поінформоване про подію.

АЕС Шинон має чотири реактори, минулого року вона виробила близько 5,4 відсотки виробництва атомної електроенергії.

Як повідомлялося, найсерйозніші ядерні аварії у Франції (4 рівень) востаннє ставались на АЕС Сен-Лоран-дез-О у 1969 та 1980 роках. В обох випадках в одному з реакторів станції розплавилося паливо.

Винятковою також була ситуація під час шторму в 1999 році, коли довелося терміново зупинити реактор на атомній станції в Жиронді, оскільки всі системи безпеки були затоплені, коли захисні дамби не витримали сили вітру.

Фото з сайту paudal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-