Соратник Абрамовича програв суд у Британії щодо скасування санкцій

Соратник Абрамовича програв суд у Британії щодо скасування санкцій

Укрінформ
Російський мільярдер і соратник Романа Абрамовича Євген Швідлер програв апеляцію щодо оскарження режиму санкцій Великої Британії, запроваджених після вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ. 

Швідлер, якого називають «правою рукою» Абрамовича, програв спробу скасувати замороження активів у британському Апеляційному суді.

Він стверджував, що зіткнувся із «серйозними труднощами» після того, як Сполучене Королівство конфіскувало його приватні літаки. Швідлер також відкинув припущення, що він був близькою довіреною особою президента Росії Володимира Путіна.

Інший російський олігарх Сергій Науменко також програв апеляцію у зв'язку з арештом його супер’яхти Phi вартістю $50 мільйонів у лондонському Керері-Ворф.

«Сьогоднішнє рішення ще раз підтверджує наше рішення арештувати супер’яхту Phi. Ми продовжимо діяти там, де необхідно, щоб розправитися з тими, хто отримує вигоду від режиму Путіна та незаконної війни в Україні», — сказав речник департаменту транспорту.

Читайте також: У парламенті Британії закликають уряд швидше передати Україні гроші Абрамовича

Зазначається, що рішення були винесені у вівторок на тлі широких урядових дискусій щодо конфіскації близько 300 мільярдів доларів заморожених російських активів, які зберігаються Центробанком Росії.

Прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак раніше закликав західні країни бути більш агресивними у конфіскації заморожених російських активів і передачі доходів Україні для фінансування її оборони.

Британський уряд наразі вигравав усі судові позови, висунуті об’єктами санкцій.

Як повідомлялося, Велика Британія включила Швідлера в список санкцій у березні 2022 року через зв'язки з Абрамовичем і російськими компаніями «Сибнефть» і «Євраз», а також через повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

В той же період Британія заарештувала супер’яхту Phi у своїх водах у межах санкцій проти Росії.

Фото з сайту cyprus-daily.news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-