У парламенті Британії закликають уряд швидше передати Україні гроші Абрамовича

У парламенті Британії закликають уряд швидше передати Україні гроші Абрамовича

Укрінформ
У комітеті Палати лордів з європейських питань британського парламенту закликають уряд країни швидше передати Україні заморожені гроші (£2,5 мільярда) російського олігарха Романа Абрамовича після продажу футбольного клубу «Челсі».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

«Невиконана обіцянка, яку Абрамович дав під час продажу ФК «Челсі», погано відбивається на ньому та уряді через те, що вони не наполягали на більш обов’язкових зобов’язаннях. Ми закликаємо уряд використати всі доступні правові важелі для швидкого виходу з глухого кута, щоб Україна могла отримати таку необхідну, обіцяну та давно очікувану допомогу», - заявив глава комітету Пітер Рікеттс.

У МЗС країни відповіли, що доходи від продажу ФК «Челсі» залишаються заморожені на банківському рахунку Великої Британії, поки незалежні експерти створюють фонд для управління та розподілу цими грошима.

«Тоді потрібно буде подати заявку на ліцензію, щоб перевести кошти до фонду», - додали у відомстві.

Абрамович завершив продаж клубу в травні 2022 року консорціуму на чолі з мільярдером Тоддом Болі та американською приватною інвестиційною компанією Clearlake Capital.

Читайте також: Центр «Досьє» оприлюднив розслідування про секретну дачу Путіна в Карелії

Однак минулого року кошти залишалися замороженими на банківському рахунку, що належить компанії Абрамовича Fordstam, через суперечку щодо того, куди вони мають піти.

Люди, близькі до Абрамовича, розповіли, що домовленість полягала в тому, що гроші повинні піти «всім жертвам конфлікту в Україні та його наслідків», тоді як в уряді наполягають, що гроші мають бути витрачені виключно на гуманітарні цілі в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні Суд Європейського Союзу залишив у силі обмежувальні заходи, які Рада ЄС запровадила проти російського олігарха Романа Абрамовича після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Фото: Peter Macdiarmid/Getty Images 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-