У Берліні обіцяють роз’яснення Шольца щодо Taurus «у належний час»

У Берліні обіцяють роз’яснення Шольца щодо Taurus «у належний час»

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц висловить своє рішення щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus у належний час.

Про це сказала заступниця речника федерального уряду Німеччини Крістіне Гоффманн на брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Федеральний канцлер зробить заяву на цю тему у належний час і при відповідній нагоді», - сказала Гоффманн і нагадала про три критерії при передачі зброї (серед них – запобігання втягування Німеччини та НАТО у війну з РФ – ред).

Вона підтвердила участь Шольца в конференції європейських лідерів на підтримку України в Парижі 26 лютого, але не стала відповідати на численні запитання журналістів, чи може стати ця конференція такою «нагодою».

Представниця уряду уточнила, що це робоча зустріч на рівні голів держав і урядів на запрошення президента Франції Еммануеля Макрона. На ній йтиметься про допомогу Україні в галузі оборони.

«Сьогоднішня зустріч надає чергову можливість надіслати чіткий сигнал як українському народу, так і російському президенту Путіну щодо європейської єдності та рішучості», - заявила Гоффманн.

Раніше Рольф Мютценіх, лідер парламентської фракції Соціал-демократичної партії, до якої належить і Олаф Шольц, заявив, що глава уряду мав би якнайскоріше пояснити свою позицію стосовно ракет, адже це питання викликає багато непорозумінь. При цьому саму дискусію навколо цього питання він вважає хибною.

Читайте також: Зеленський про далекобійні ракети: Перший крок буде за США, а потім - німецькі Taurus

Напередодні паризької зустрічі до уряду ФРН з черговим закликом передати ракети звернувся через німецьку пресу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-