Кулеба вкотре закликав уряд ФРН надати ракети Taurus

Кулеба вкотре закликав уряд ФРН надати ракети Taurus

Укрінформ
На тлі жвавої дискусії в Німеччині щодо далекобійних ракет для ЗСУ міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба знову звернувся до федерального уряду з проханням поставити крилаті ракети Taurus.

Про це він заявив німецькій медійній мережі (RND), передає Укрінформ.

«Остаточне рішення - за Німеччиною. Але я хочу, щоб усі знали, що нам потрібна ця зброя», - сказав міністр.

Він підкреслив, що його країні потрібна розгалужена система озброєнь для захисту від Росії.

Побоювання ескалації дипломат вважає безпідставними. Кулеба відкинув припущення, що доставка крилатих ракет може втягнути Німеччину у війну з Росією.

«Я думаю, що після першої поставки танків Leopard цей страх розвіявся. Відтоді аргумент про ескалацію був знятий», - зауважив міністр.

Він додав, що обговорення можливого постачання крилатих ракет Taurus між урядами тривають.

Читайте також: Глава закордонного комітету Бундестагу: Треба скуповувати боєприпаси для України по всьому світу

Кулеба також привітав нещодавню резолюцію Бундестагу, яка закликала уряд постачати Україні додаткові «системи далекобійної зброї». Він утримався при цьому від критики уряду, який досі блокує це питання. І підкреслив, що Німеччина є «номером один після США з поставок зброї», отже важко скаржитися, коли ФРН надає стільки зброї, яка потрібна для порятунку життів і звільнення окупованих територій України.

Водночас глава МЗС висловив критику на адресу західних союзників через брак боєприпасів.

«Я скаржуся на брак боєприпасів на кожній зустрічі з нашими партнерами. Вони всі це усвідомлюють, вони зробили помилки, які вони визнають. Запізно вирішили нарощувати власне виробництво, укладати довгострокові контракти та запускати нові лінії. На жаль, ми зараз розплачуємося за ці помилки», - констатував Кулеба. Він додав, що наразі докладається всіх зусиль, щоб боєприпаси тепер закуповувалися європейськими державами в третіх країнах і надходили в Україну.

Читайте також: Зеленський про далекобійні ракети: Перший крок буде за США, а потім - німецькі Taurus

Як повідомлялось, минулого четверга в Бундестазі голосами фракцій правлячої коаліції було ухвалено резолюцію із закликом надати Україні «далекобійну зброю» без згадування Taurus, водночас ці ж депутати заблокували резолюцію консервативної опозиції, в якій йшлося саме про передачу цих ракет. У Німеччині поширена думка, що супротив постачання цього типу зброї чинить особисто канцлер Олаф Шольц.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-