Збирала гроші на ЗСУ: у Росії за підозрою у держзраді заарештували громадянку США

Збирала гроші на ЗСУ: у Росії за підозрою у держзраді заарештували громадянку США

Укрінформ
Суд в Єкатеринбурзі заарештував мешканку Лос-Анджелеса за підозрою у державній зраді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода із посиланням на ФСБ.

Заарештованій 33 роки, вона має подвійне громадянство: Росії та США. За даними спецслужби, з лютого 2022 року підозрювана збирала гроші "на користь української організації", які йшли на потреби ЗСУ. Зокрема, їх витрачали на "предмети тактичної медицини, екіпірування, засоби ураження та боєприпаси".

Також ФСБ заявляє, що в США заарештована неодноразово брала участь у публічних акціях "на підтримку київського режиму".

За даними правозахисного російського об'єднання "Первый отдел", 2023 рік став рекордним за кількістю порушених справ за статтею про держзраду. Тільки за офіційною інформацією, до судів надійшло 63 кримінальні справи, за 33 з них уже винесені обвинувальні вироки. Правозахисники очікують, що цього року звинувачень у держзраді буде ще більше.

Читайте також: У Росії продовжили арешт журналістці Радіо Свобода Курмашевій

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня Міський суд Москви продовжив арешт кореспонденту московського бюро The Wall Street Journal Евану Гершковичу, обвинуваченому у шпигунстві. Гершковича затримали 29 березня 2023 року під час журналістського відрядження до Єкатеринбурга. Гершкович і The Wall Street Journal відкидають обвинувачення. Видання неодноразово вимагало негайного звільнення журналіста. Білий дім називав обвинувачення "сміховинними", а президент Джо Байден назвав затримання журналіста "абсолютно незаконним".

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-