США накладуть вето на резолюцію Радбезу ООН, яка закликає до припинення вогню в Газі

США накладуть вето на резолюцію Радбезу ООН, яка закликає до припинення вогню в Газі

Укрінформ
Сполучені Штати накладуть вето на черговий проєкт резолюції Ради Безпеки ООН про гуманітарне припинення вогню в Газі, підготовлений Алжиром, у разі винесення його на розгляд Радбезу.

Як передає власкор Укрінформу у Нью-Йорку, про це заявила постпред США при ООН Лінда Томас-Грінфілд.

За її словами, США активно працюють над угодою між Ізраїлем і ХАМАСом, яка б передбачала звільнення заручників і припинення вогню щонайменше на шість тижнів.

«Протягом останнього тижня президент Байден неодноразово розмовляв із прем'єр-міністром Нетаньягу, а також з лідерами Єгипту та Катару з метою просування цієї угоди. Хоча прогалини залишаються, ключові елементи вже на столі», - зазначила Томас-Грінфілд.

На її переконання, ця угода є найкращою можливістю звільнити заручників та «забезпечити тривалу паузу в бойових діях, що дозволить більше життєво необхідної їжі, води, палива, медикаментів та інших предметів першої необхідності потрапити до рук палестинського цивільного населення, яке відчайдушно цього потребує».

Читайте також: Заступник генсека ООН не вважає ХАМАС терористичною організацією

Однак проєкт резолюції, запропонований алжирською делегацією, «не досягне цих результатів і навіть може йти врозріз із ними», зазначила постпред.

«З цієї причини Сполучені Штати не підтримують голосування за цим проєктом резолюції. Якщо він буде винесений на голосування в такому вигляді, то не буде схвалений», - наголосила вона.

Томас-Грінфілд також закликала Раду Безпеки ООН посилити тиск на ХАМАС, щоб він прийняв пропозицію стосовно звільнення заручників в обмін на паузу в бойових діях.

Читайте також: Єгипет почав зводити стіну на кордоні із сектором Гази - WSJ

Цього тижня представники арабських країн в ООН заявили про свою підтримку алжирського проєкту резолюції, який закликає до негайного припинення вогню в Газі та безперешкодного надання гуманітарної допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, Ізраїль має намір проводити наземну воєнну операцію в південному місті Рафах, куди перемістилися понад мільйон палестинців із північних регіонів.

Досі США не підтримали більшість проєктів резолюцій Радбезу ООН, оскільки в них не засуджувалися терористичні дії ХАМАСу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-