Нідерландам доведеться подвоїти військові видатки у разі виходу США з НАТО - міністерка оборони

Нідерландам доведеться подвоїти військові видатки у разі виходу США з НАТО - міністерка оборони

Укрінформ
Нідерландам доведеться подвоїти витрати на оборону, якщо Дональд Трамп стане наступним президентом США та вирішить вийти з НАТО.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Якщо Трамп стане президентом і вирішить покинути НАТО, як він погрожував зробити кілька разів, Нідерландам доведеться подвоїти витрати на оборону. Про це сьогодні ввечері заявила міністр оборони Кайса Оллонґрен”, - йдеться у повідомленні.

Вона також наголосила, що вихід США з НАТО є теоретичним сценарієм, і вона не очікує, що це станеться.

Водночас останні заяви Трампа, які він зробив минулих вихідних на передвиборчому мітингу, вона називає тривожним дзвінком.

“За деякий час ми усвідомили, що ми в Європі повинні зробити більше для нашої власної безпеки, включно з НАТО, звичайно. Ми не можемо сприймати це як належне”, - сказала Оллонґрен.

Зараз витрати Нідерландів на оборону навіть нижчі за стандарт НАТО у 2% ВВП. Але, за словами Оллонґрен, мети вже майже досягнуто. Ці 2% є нижньою межею, яку необхідно встановити на кілька років.

“Але США - великий і важливий союзник, - додала вона. - Без їхньої підтримки ми повинні думати про вдвічі більшу суму”.

Читайте також: Країни НАТО збільшують оборонні витрати на тлі занепокоєння через слова Трампа - Bloomberg

Як повідомляв Укрінформ, колишній президент США Дональд Трамп, який хоче переобрання на другий термін, під час мітингу в Південній Кароліні заявив, що попередив союзників по НАТО про наміри заохочувати напади РФ на країни-члени альянсу, які роблять недостатні внески на оборону.

Глава НАТО Єнс Столтенберг заявив, що будь-який напад на Альянс зустріне “єдину і сильну відповідь” після того, як Дональд Трамп запропонував Росії атакувати країни-члени, які, на його думку, не виконують свої фінансові зобов'язання.

Фото: Beeld Phil Nijhuis

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-