Країни НАТО збільшують оборонні витрати на тлі занепокоєння через слова Трампа - Bloomberg

Країни НАТО збільшують оборонні витрати на тлі занепокоєння через слова Трампа - Bloomberg

Укрінформ
Союзники по НАТО збільшують власні оборонні бюджети через висловлювання Дональда Трампа.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

Очікується, що рекордні 18 з 31 країни-члена НАТО цього року досягнуть цілі Альянсу щодо оборонних витрат, на чому наполягав Трамп.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники роблять реальні кроки вперед, хоча деяким ще далеко до цілі.

Читайте також: Заяви Трампа щодо НАТО та Росії розділили Республіканську партію - The Hill

Відповідаючи на запитання про коментарі Трампа, Столтенберг сказав: «НАТО змогло запобігти військовому нападу на будь-якого свого члена протягом 75 років. Ми зробили це, тому що всі союзники по НАТО абсолютно чітко повідомляли у будь-який час, що ми тут, щоб захистити всіх союзників».

Президент США Джо Байден розкритикував Трампа за його заяви про можливість дозволити РФ атакувати країни НАТО, які не виконують фінансові зобов'язання, назвавши ці заяви «небезпечними» та «не американськими».

Зазначається, що зустрічі міністрів оборони країн НАТО та засідання координаційної групи з оборони України планується провести найближчим часом.

Читайте також: Кремль вважає можливим конфлікт із НАТО у найближче десятиліття - естонська розвідка

Як повідомляв Укрінформ, колишній президент США Дональд Трамп, який хоче переобрання на другий термін, під час мітингу в суботу в Південній Кароліні заявив, що попередив союзників по НАТО про наміри заохочувати напади РФ на країни-члени альянсу, які роблять недостатні внески на оборону.

Глава НАТО Єнс Столтенберг заявив, що будь-який напад на Альянс зустріне «єдину і сильну відповідь» після того, як Дональд Трамп запропонував Росії атакувати країни-члени, які, на його думку, не виконують свої фінансові зобов'язання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-