США закликали Азербайджан та Вірменію утриматися від застосування сили

США закликали Азербайджан та Вірменію утриматися від застосування сили

Укрінформ
Сполучені Штати занепокоєні порушенням режиму припинення вогню на вірмено-азербайджанському кордоні та закликають обидві країни утриматися від застосування сили й укласти стійку мирну угоду. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила в.о. заступника голови місії США при ОБСЄ Трейсі Ньюелл під час засідання Постійної ради цієї організації у четвер у Відні. 

"Сполучені Штати занепокоєні повідомленнями про порушення режиму припинення вогню вздовж вірмено-азербайджанського кордону та глибоко шкодують про загибель людей і поранення, отримані в результаті стрілянини. Діалог і процес мирного врегулювання є єдиними шляхами вирішення суперечок. Застосування сили є неприйнятним", - сказала американська дипломатка.

За її словами, Сполучені Штати закликають Азербайджан та Вірменію "підтримувати значний прогрес на шляху до укладення стійкого мирного договору, який поважає суверенітет, територіальну цілісність та юрисдикцію один одного". 

"Сполучені Штати закликають усі сторони продовжувати взаємодію, щоб зберегти динаміку, спираючись на попередні переговори, та укласти гідну і стійку мирну угоду", - додала Ньюелл.

Читайте також: Азербайджан планує повномасштабну війну проти Вірменії - Пашинян

Як повідомляв Укрінформ, раніше Азербайджан і Вірменія звинуватили один одного в обстрілах на кордоні, які призвели до загибелі та поранення військових.

Раніше у грудні 2023 року Азербайджан надіслав вірменській стороні відповідь на останні пропозиції щодо мирного договору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-