Азербайджан планує повномасштабну війну проти Вірменії - Пашинян

Азербайджан планує повномасштабну війну проти Вірменії - Пашинян

Укрінформ
Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян у четвер висловив думку, що Азербайджан планує «повномасштабну війну» проти Вірменії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє RFI.

«Наш аналіз показує, що Азербайджан хоче розпочати військові дії на деяких ділянках кордону з перспективою перетворення військової ескалації на повномасштабну війну проти Вірменії. Про цей намір свідчать усі заяви та дії Азербайджану», – заявив вірменський прем’єр під час засідання уряду.

Як зазначається, Єреван стурбований, що Азербайджан після взяття під контроль Карабаху може вторгнутися на територію Вірменії для створення сухопутного мосту до ексклаву Нахічевань.

Читайте також: Євросоюз привітав приєднання Вірменії до Римського статуту МКС

Однак нещодавно переобраний президент Ільхам Алієв під час своєї інавгураційної промови у середу сказав, що Вірменія, а не Азербайджан, має невирішені територіальні претензії.

Як повідомляв Укрінформ, 13 лютого Міноборони Азербайджану заявило, що підрозділи Збройних сил Вірменії обстріляли позиції азербайджанських військових у товузькому напрямку кордону.

Водночас, за інформацією Міноборони Вірменії, підрозділи Збройних сил Азербайджану, починаючи з 05:30 13 лютого, відкрили вогонь зі стрілецької зброї по вірменських позиціях, розташованих в районі Неркін Ханд.

Фото: armenpress.am

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-