Канада зняла санкції із чотирьох росіян - Politico

Канада зняла санкції із чотирьох росіян - Politico

Укрінформ
Уряд Канади зняв обмежувальні заходи із чотирьох росіян, які потрапили у санкційний перелік після російського вторгнення до України.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Politico із посиланням на урядові документи.

Зазначається, що санкції було знято з дружини російського мільярдера Михайла Фрідмана Ольги Айзіман, колишніх заступників глави правління “Сбербанка” Олександра Буріка ти Сергія Мальцева, а також члена Ради директорів “Газпрому” Олександра Душка.

“Уряд ніколи не пояснює, чому знімає із когось санкції, окрім того, що ця особа більше не відповідає критеріям”, - пише Politico.

Видання додає, що Айзіман, яка проживає у Монако, минулого року подала позов до федерального суду Канади, вимагаючи від уряду прибрати її ім’я із санкційного списку. Осінню 2022-го року з неї зняли санкції ЄС та Велика Британія.

“Її діти Лора та Катя Фрідман наразі оспорюють санкції проти себе у федеральному суді”, - додає Politico.

Читайте також: Угорщина блокує 13-й пакет санкцій ЄС проти Росії, але дискусії тривають - FT

Водночас видання додає, що Душков, Мальцев та Буріко не позивалися до Канади з вимогами скасувати санкції.

За підрахунками Politico, протягом минулих двох років Канада скасувала санкції проти дев’яти осіб, причетних до російського вторгнення.

“Оттава запровадила понад 2200 санкцій з часу початку війни, тож дев’ять осіб, які були прибрані з переліку, становлять статистичну похибку”, - підсумовується у матеріалі.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз планує схвалити 13-й пакет обмежувальних заходів проти Російської Федерації, які стосуватимуться понад 200 осіб і компаній.

Передбачається, що до нього ввійде заборона імпорту алюмінію. Також ЄС запропонував запровадити санкції проти близько 55 компаній та понад 60 осіб.

Financial Times з посиланням на власні джерела, повідомило, що Угорщина не підтримала 13-й пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії на зустрічі послів країн-членів ЄС у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-