Угорщина блокує 13-й пакет санкцій ЄС проти Росії, але дискусії тривають - FT

Угорщина блокує 13-й пакет санкцій ЄС проти Росії, але дискусії тривають - FT

Укрінформ
Угорщина не підтримала 13-й пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії на зустрічі послів країн-членів ЄС у Брюсселі.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела, передає Укрінформ.

Як зазначається, на зустрічі послів ЄС 14 лютого Угорщина була єдиною країною, яка не підтримала пакет санкцій, спрямований проти майже 200 осіб та компаній з Росії, Китаю та інших країн, які, як вважається, допомагають Москві у веденні війни.

"Угорці не погодилися через китайські компанії", – сказав виданню один із чиновників.

Інший урядовець, поінформований про переговори, дипломатично охарактеризував їх як "дуже плідний обмін думками", зазначивши, що Будапешт "попросив трохи більше часу для аналізу змісту пропозицій".

Читайте також: ЄС може ввести санкції проти білорусів, причетних до викрадення дітей з України - ЗМІ

За словами чиновників, дискусії триватимуть і, ймовірно, будуть розглянуті міністрами країн-членів на засіданні наступного тижня. Прихильники пакету санкцій сподіваються, що домовленість буде досягнута до наступної середи, щоб вкластися в термін до 24 лютого.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз планує схвалити 13-й пакет обмежувальних заходів проти Російської Федерації, які стосуватимуться понад 200 осіб і компаній.

Передбачається, що до нього ввійде заборона імпорту алюмінію. Також ЄС запропонував запровадити санкції проти близько 55 компаній та понад 60 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-