Росія могла прийняти сотні робітників з Північної Кореї всупереч резолюції ООН

Росія могла прийняти сотні робітників з Північної Кореї всупереч резолюції ООН

Укрінформ
На початку лютого у Росію, імовірно, прибули близько 300 робітників із Північної Кореї, що є порушенням резолюції Ради Безпеки ООН від 2017 року.

Про це повідомляє Yonhap із посиланням на працівника Корейського державного інституту національного об’єднання Чо Хан Бома, передає Укрінформ.

За словами Чо, який посилається на джерела у Росії, 5 лютого помічено, як кілька сотень північнокорейських громадян висаджувалися з потяга на залізничній станції поблизу Владивостока. Вони були з пакунками, а їхнє вбрання не залишало сумнівів, що прибули саме робітники, а не туристи, студенти чи члени делегації КНДР.

Науковець вважає, що це могла бути одна з перших груп північнокорейських робітників, яких Пхеньян відправлятиме у Росію.

Якщо інформація підтвердиться, цей крок означатиме порушення резолюції 2397 РБ ООН від 2017 року, згідно з якою заборонено відправку робітників КНДР за кордон.

Усі країни-члени Організації були зобов’язані репатріювати будь-яких північнокорейців, які отримують доходи в їхній юрисдикції, до кінця 2019 року.

В розвідувальній службі Південної Кореї інформацію про прибуття сотень працівників із КНДР до Росії не коментують, зазначивши при цьому, що уважно стежать за випадками, пов’язаними з відправкою Північною Кореєю робітників до РФ.

Читайте також: ЄС запропонував ввести санкції проти КНДР за відправку ракет до Росії - Bloomberg

Заробітчани з КНДР вважаються одним із важливих джерел отримання Пхеньяном коштів на ракетну і ядерну програми, оскільки більшість заробленого вони зобов’язані віддавати державі. 

Північна Корея і Росія значно збільшили масштаби співпраці після зустрічі лідерів Кім Чен Ина та Володимира Путіна у вересні минулого року. Пхеньян передає Москві зброю та боєприпаси в обмін на продовольство, енергоносії і технічну підтримку в реалізації своїх програм розробки озброєння.

Як повідомляв Укрінформ, влада Північної Кореї заявила про успішне випробування 14 лютого протикорабельної крилатої ракети класу «земля-море» нового типу Padasuri-6.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-