ЄС запропонував ввести санкції проти КНДР за відправку ракет до Росії - Bloomberg

ЄС запропонував ввести санкції проти КНДР за відправку ракет до Росії - Bloomberg

Укрінформ
Європейський Союз запропонував запровадити санкції проти Північної Кореї за надання Росії ракет, якими вона обстрілює Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з документами, з якими ознайомилося агентство, ЄС запропонував включити до санкційних списків міністра оборони Північної Кореї та Ракетне управління КНДР, урядовий орган, який контролює національну програму балістичних ракет.

«Балістичні ракети, розроблені та вироблені Північною Кореєю, були використані проти України російськими Збройними силами», - йдеться в документі.

Також під санкції можуть потрапити десятки осіб і організацій, які беруть участь у виробництві та закупівлі зброї, а також компонентів і станків, необхідних для її створення.

Ці заходи з боку ЄС можуть стосуватися й ще декількох російських чиновників.

Зазначається, що ефект від потенційних обмежувальних заходів проти Північної Кореї, які включають заборону на поїздки та заморожування активів, ймовірно, буде здебільшого символічним.

ЄС прагне затвердити пакет санкцій, який стане 13-м з моменту вторгнення Росії в Україну, до другої річниці війни пізніше цього місяця.

Читайте також: США запровадили санкції через постачання Росії балістичних ракет з КНДР

Раніше Bloomberg повідомляв, що ЄС також уперше запропонував обмеження експорту для компаній з Китаю та Індії через їхню роль у постачанні Росії заборонених технологій та електроніки.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Сполучених Штатів оголосив про введення санкцій проти чотирьох міжнародних компаній, а також одного судна, які були залучені до схеми нелегальної торгівлі російською нафтою за цінами, вищими за встановлені ліміти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-