У Вроцлаві польські фермери закидали яйцями офіс Єврокомісії і підпалили шини

У Вроцлаві польські фермери закидали яйцями офіс Єврокомісії і підпалили шини

Фото, відео
Укрінформ
У Польщі, у центрі Вроцлава фермери протестують проти вимог Єврокомісії. На вулиці міста вийшли близько тисячі людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Польське Радіо.

В центрі Вроцлава проходить маніфест фермерів. Демонстранти пройшли вулицями міста перед штаб-квартирою представництва інституцій ЄС.

На вулицях, за підрахунками поліції, перебувають близько тисячі людей.

Читайте також: Шмигаль пропонує Туску знайти рішення для підтримки українських аграріїв без шкоди польським фермерам

Польські аграрії пройшли тротуарами і, як зазначається, не мали наміру блокувати вулиці. Однак на зворотному шляху, після вручення вимог до Європейського Союзу, блокування окремих вулиць Вроцлава можливе.

Маніфест фермерів у Вроцлаві у четвер триватиме до 16:00. До завершення ходи в центрі міста можливі затори, а маршрути міських автобусів і трамваїв можуть бути змінені.

Водночас як пише Poland Daily 24, на протестах фермерів у Вроцлаві відбулись сутички з правоохоронними органами. Зазначається, що до районів зібрання протестувальників прибули понад 300 тракторів.

Окрім цього, будівлю офісу Європейської комісії в місті закидали яйцями і підпалили поблизу шини. Цей крок мітингарів призвів до розгону протесту і ще більше посили напругу в місті, йдеться у матеріалі.

Серед основних вимог фермерів: скасування угоди Green Deal, припинення руху товарів на кордоні з Україною, заборона імпорту агропродовольчої продукції з України, скасування екосхем, запровадження довгострокових програм підтримки конкурентоспроможного сільського господарства, обмеження імпорту з третіх країн, а також коригування мінімальних цін на сільськогосподарську продукції з урахуванням інфляції.

Читайте також: Українські водії розпочали акцію протесту на кордоні з Польщею

Як повідомлялося, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту на автошляхах, які ведуть через пункти пропуску "Дорогуськ–Ягодин" та "Гребенне–Рава-Руська".

12 лютого у Єврокомісії закликали Україну та Польщу до переговорів з приводу експорту зерна.

Польська аграрна «Солідарність» заявила у вівторок, що 20 лютого польські фермери планують повністю заблокувати усі пункти пропуску на польсько-українському кордоні.

Фото: tuwroclaw.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-