В ООН відреагували на оголошення Росією в розшук посадовців країн Балтії та Польщі

В ООН відреагували на оголошення Росією в розшук посадовців країн Балтії та Польщі

Укрінформ
Керівництво Організації Об’єднаних Націй закликало відповідальних осіб у Росії не вдаватися до кроків, які б могли посилити нинішню напруженість РФ з сусідніми країнами.

Про це сказав речник Генсека ООН Стефан Дюжаррік на пресбрифінгу, відповідаючи на прохання Укрінформу прокоментувати повідомлення про те, що російські правоохоронці оголосили в розшук десятки високопосадовців і політиків країн Балтії та Польщі, зокрема прем’єр-міністра Естонії Каю Каллас.

«Ми не можемо коментувати рішення, ухвалені якимсь одним правоохоронним органом, – сказав Дюжаррік. – Ми би просто, з точки зору загальної ситуації в регіоні, закликали людей не робити нічого такого, що могло б посилити вже наявну напруженість».

Також власкор Укрінформу у Нью-Йорку попросив висловитеся з приводу ухвалення в РФ закону про конфіскацію майна за «фейки» щодо російської армії.

«Це означає, що якщо ви публічно процитуєте слова Генерального секретаря ООН про вторгнення Росії в Україну, вас ув'язнять, а все майно конфіскують. Що ви думаєте про це?» – запитав кореспондент.

Читайте також: У Раді Європи засудили оголошення Росією в розшук політиків країн Балтії

«У мене немає конкретного коментаря щодо цього закону, але я хотів би сказати, що ми, у будь-якій точці світу підтримуємо право на свободу вираження поглядів», – сказав речник.

Як повідомлялося, в базі розшуку російського МВС було знайдено понад сотню чиновників і політиків зі Східної Європи, проти яких порушили кримінальні справи після знесення радянських пам'яток у їхніх країнах. Серед них – прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас та міністр культури Литви Сімонас Кайріс.

14 лютого російський диктатор Володимир Путін підписав закон про конфіскацію майна в засуджених за низкою кримінальних статей, у тому числі за «фейки» про російську армію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-