У Раді Європи засудили оголошення Росією в розшук політиків країн Балтії

У Раді Європи засудили оголошення Росією в розшук політиків країн Балтії

Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич засудила оголошення в розшук Російською Федерацією високопосадовців із держав-членів Ради Європи. 

Кримінальні справи у РФ були порушені, зокрема, проти прем'єр-міністра Естонії Каї Каллас, а також проти більше сотні політиків із країн Східної Європи.  Як передає Укрінформ, свою реакцію генеральний секретар висловила в соцмережі Х.

«Я засуджую включення високопоставлених представників наших держав у "список розшуку" Російською Федерацією. Росія продовжує залякувати тих, хто виступає проти її незаконних дій, поки вона продовжує свою брутальну агресію проти країн-членів Ради Європи», - написала Пейчинович-Бурич

Як повідомлялося, міністерство закордонних справ Латвії викликало повіреного у справах посольства РФ Олега Зикова для роз'яснень з приводу оголошення в розшук латвійських політиків, стосовно яких РФ порушила політично мотивовані справи.

РФ оголосила у розшук десятки європейських, зокрема латвійських політиків та посадовців, а також багатьох високопосадовців-українських військових та сотні оголошених Москвою "іноземними найманцями" людей, які разом з українцями борються проти російських загарбників. В російський розшук потрапили 59 з 68 депутатів Сейму Латвії, які голосували за вихід з угоди про пам'ятники з РФ.

Читайте також: Кремль заборонив в’їзд 18 громадянам Британії за «демонізацію Росії»

У базі розшуку російського МВС було також знайдено понад сотню чиновників і політиків зі Східної Європи, проти яких порушили кримінальні справи після знесення радянських пам'яток у їхніх країнах. Серед них - прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас та міністр культури Литви Сімонас Кайріс.

Фото: coe.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-