США ввели санкції проти міжнародної мережі, яка постачала американські технології до Ірану

США ввели санкції проти міжнародної мережі, яка постачала американські технології до Ірану

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оголосив про запровадження обмежень проти міжнародної мережі, яка забезпечувала купівлю й незаконну передачу чутливих технологій зі США Ірану – в обхід введених раніше санкції проти Тегерана.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC запровадив санкції проти мережі закупівель, відповідальної за сприяння незаконному експорту товарів і технологій від понад двох десятків американських компаній кінцевим споживачам в Ірані, включно з Центробанком Ірану»,- зазначається в повідомленні.

При цьому зауважується, що мережа надавала безпосередню підтримку Корпусу вартових ісламської революції - силам Кудс та угрупованню Хезболла. Нелегальні схеми поставок забезпечували надходження в Іран складних технологічних товарів зі США, у тому числі у сфері інформаційної безпеки.

Таким чином, санкції США введені проти трьох фізичних осіб й чотирьох установ з Ірану, ОАЕ й Туреччини.

Читайте також: США ввели санкції проти міжнародної мережі, що незаконно торгувала російською нафтою

Як повідомляв Укрінформ, раніше цього тижня Сполучені Штати оголосили про введення обмежень проти міжнародної мережі компаній, яка забезпечувала фінансування й поставку чутливих технологій для іранських програм з виробництва ракет і бойових безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-