США ввели санкції проти міжнародної мережі, що незаконно торгувала російською нафтою

США ввели санкції проти міжнародної мережі, що незаконно торгувала російською нафтою

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів оголосив про введення санкцій проти чотирьох міжнародних компаній, а також одного судна, які були залучені до схеми нелегальної торгівлі російською нафтою за цінами, вищими за встановлені ліміти.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC застосовує другий крок упродовж 2024 року щодо обмеження цін (на російську нафту – ред.) й запроваджує санкції проти чотирьох організацій, а також визначає одне судно як заблоковану для користування власність», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Експорт нафти з РФ упав до мінімуму за два місяці через негоду й атаки дронів - Bloomberg

Згідно з оприлюдненою інформацією, порушення чинили компанії, розташовані в ОАЕ й Ліберії. Мережа була залучена до нелегальної схеми, за допомогою якої відбувалися операції з російською нафтою за ціною продажу $80 за баррель.

Крім того, в OFAC повідомили про два нових рішення на виконання зобов’язань G7 щодо заборони імпорту російських алмазів.

Читайте також: Без продажу нафти за кордон Росія зможе воювати не більше 1-2 років - експерт

Як повідомлялося, Сполучені Штати є частиною міжнародної коаліції країн G7, Євросоюзу й Австралії, які погодилися заборонити імпорт сирої нафти та нафтопродуктів походженням з Російської Федерації за цінами, вищими встановленого ліміту. 1 лютого Коаліція оприлюднила попередження з вимогами щодо обмеження цін на нафту. Документ містить конкретні приклади зі схемами ухилення від обмежень та попередження щодо відповідальності за такі дії.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-