ЄС пропонує включити в новий пакет санкції проти китайських компаній за допомогу Росії - Bloomberg

ЄС пропонує включити в новий пакет санкції проти китайських компаній за допомогу Росії - Bloomberg

Укрінформ
Європейський Союз пропонує у новому пакеті санкцій запровадити обмеження щодо низки компаній, зокрема китайських, за підтримку Росії на тлі війни проти України.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

Зазначається, що у разі схвалення цієї пропозиції це буде перший випадок, коли ЄС запровадив обмеження для компаній з Китаю після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

У проєкті пропозиції ЄС щодо санкцій згадуються також компанії з Гонконгу, Сербії, Індії та Туреччини, зазначає Bloomberg.

Читайте також: Новий пакет санкцій ЄС проти Росії торкнеться 55 компаній та більш як 60 осіб - Bloomberg

Зокрема, пропонується заборонити європейським компаніям торгувати із фірмами, внесеними у санкційний список, щоб унеможливити придбання Росією заборонених товарів через компанії у третіх країнах.

Повідомляється, що раніше ЄС пропонував включити до санкційного списку кілька китайських компаній, але ці пропозиції були відхилені через опір деяких країн-членів блоку і після того, як Пекін надав певні гарантії.

Зокрема, у Євросоюзі звинувачують технологічні компанії та компанії із виробництва електронних приладів у «сприянні військовому та технологічному вдосконаленню Росії або розвитку російського сектору оборони та безпеки».

Читайте також: Виробники алюмінію закликають ЄС запровадити ембарго на метал з Росії

Пропозиції включають три китайські фірми і по одній компанії з Індії, Шрі-Ланки, Сербії, Казахстану, Таїланду, Туреччини та Гонконгу.

Як повідомлялося, Європейський Союз запропонував запровадити санкції проти близько 55 компаній та понад 60 осіб у межах нового,13-го, пакета санкцій проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-