Виробники алюмінію закликають ЄС запровадити ембарго на метал з Росії

Виробники алюмінію закликають ЄС запровадити ембарго на метал з Росії

Укрінформ
Європейські виробники алюмінію за підтримки чотирьох країн ЄС вимагають від блоку запровадити ембарго на імпорт металу з РФ у межах нового пакету санкцій проти РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Зазначається, що через два роки після того, як російський лідер Володимир Путін почав повномасштабний наступ на Україну, Європа все ще купує 9% імпорту алюмінію з РФ, що дало змогу профінансувати військову машину Кремля на суму приблизно 2,3 млрд євро у 2022 році.

Проте дипломати ЄС заявили Politico, що навряд чи повну заборону на алюміній запровадять до 24 лютого, оскільки ця пропозиція від Литви, Естонії, Латвії та Польщі, швидше за все, зіткнеться з опозицією з боку таких промислових країн, як Італія, що чинять опір заходам, які можуть призвести до підвищення цін на ринку.

ЄС прагне представити 13-й пакет санкцій проти РФ до 24 лютого, але значні обсяги імпорту означають, що навряд чи повна заборона буде узгоджена всіма 27 країнами так швидко.

Борючись з високими цінами на енергоносії та дешевою іноземною конкуренцією, європейські виробники алюмінію сподіваються, що санкції проти РФ, яка залишається третім за обсягом виробником цього металу у світі, можуть принести певне полегшення.

З осені асоціація виробників алюмінію ЄС стверджує, що Брюссель повинен повністю перекрити російський імпорт металу, заявляючи, що виробники вже "прискорили свій вихід з кризи".

Читайте також: В естонському парламенті вважають, що потрібне повне торгове ембарго проти Росії

"Незважаючи на те, що чотири країни ЄС на їхньому боці, питання вийшло з-під контролю виробників алюмінію, оскільки країни-члени ведуть переговори, які значно обмежені в часі", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у січні Politico з посиланням на європейських дипломатів писало, що наступний 13-й пакет санкцій ЄС проти РФ передбачатиме заборону імпорту алюмінію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-