У Каліфорнії через негоду знеструмлені майже мільйон будинків

У Каліфорнії через негоду знеструмлені майже мільйон будинків

Укрінформ
Селеві потоки, повені та сильний вітер, викликані негодою, стали причиною знеструмлення майже мільйона будинків у південній Каліфорнії.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ. 

Очікується, що з понеділка в околицях Лос-Анджелеса дощ триватиме щонайменше 24 години. Опади вже накрили значну частину штату. У 10 округах штату оголошено надзвичайний стан, зокрема в самому Лос-Анджелесі. Влада округу Оріндж видала попередження про добровільну евакуацію для деяких районів, це попередження може стати наказом.

У неділю Служба прогнозування погоди (WPC), що входить до складу Національної метеорологічної служби (NWS), видала попередження 4-го рівня про дощі на півдні Каліфорнії. Також існує ризик зсувів і селевих потоків. У Центрі додали, що в горах Сьєрра-Невади очікуються сильні снігопади, що зробить пересування небезпечним. За даними NWS, швидкість вітру сягатиме 112 км/год.

У неділю були скасовані рейси з аеропорту Санта-Барбари, а водіїв, котрі застрягли через повінь у Лос-Анджелесі, довелося звільняти рятувальникам.

Читайте також: Через повінь в Австралії евакуювали сотні людей, забруднена система водопостачання

За даними Reuters, через негоду вийшли з ладу електромережі, у неділю понад 900 тис. будинків і підприємств залишилися без електрики. На ранок понеділка ця цифра зменшилась до 600 тис. 

Представники NWS закликали людей у постраждалих районах прислухатися до наказів про евакуацію, триматися подалі від доріг і бути готовими до можливих відключень електроенергії.

У районах Лос-Анджелеса і Санта-Барбари синоптики прогнозують "майже безперервні дощі".

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок сильних лісових пожеж, які не вщухають у Чилі, загинули щонайменше 112 людей, більш як 300 вважаються зниклими безвісти.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-