Через повінь в Австралії евакуювали сотні людей, забруднена система водопостачання

Через повінь в Австралії евакуювали сотні людей, забруднена система водопостачання

Укрінформ
У понеділок в австралійському штаті Вікторія сотні людей були евакуйовані з будинків після повені, що затопила частину штату, оскільки негода продовжує вирувати на південному сході Австралії.

Про це повідомляє Associated press, передає Укрінформ. 

За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій штату Вікторія, від повені було врятовано 38 людей і отримано майже 1 000 дзвінків про допомогу.

Наказ про евакуацію з будинків стосувався найбільш постраждалих районів у невеликих містечках Сеймур і Єа, розташованих приблизно за 90 км на північ від Мельбурна. Влада закликала мешканців і туристів негайно покинути ці місця, оскільки паводкові води піднялися до небезпечного рівня.

По всій Вікторії були оголошені численні попередження про повені та грози, а вулиці затопило водою. 

Очікується, що кількість опадів на північному сході штату Вікторія сягне понад 200 міліметрів. Влада попередила, що ймовірним є затоплення вище рівня підлоги одноповерхового будинку, а доступ до ключових доріг буде ускладнений. 

Влада штату попереджає, що падіння гілок дерев і зливові паводки становлять найбільшу небезпеку для людей, і закликає не їхати через паводкові води.

Читайте також: У Південній Африці через зливи загинули десятки людей

Також надходять повідомлення про забруднення місцевої системи водопостачання на південному сході штату Вікторія. Влада попереджає, що вживання некип'яченої водопровідної води може призвести до проблем зі шлунком.

Мельбурн уникнув найгірших погодних умов, але отримав велику кількість опадів.

Штати Південна Австралія і Новий Південний Уельс також готуються до штормів, адже східне узбережжя країни продовжує страждати від негоди.

Як повідомляв Укрінформ, у Демократичній Республіці Конго щонайменше 300 людей загинули внаслідок повеней, спричинених зливами.

Фото: ААР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-