Саудівська Аравія поновила переговори зі США щодо посилення оборонних зв’язків

Саудівська Аравія поновила переговори зі США щодо посилення оборонних зв’язків

Укрінформ
Після паузи з початку війни Ізраїлю та ХАМАСу Саудівська Аравія відновила переговори зі США щодо налагодження тісніших двосторонніх оборонних зв’язків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

"Саудівська Аравія поновила переговори зі США щодо налагодження тісніших оборонних зв’язків після паузи з початку війни Ізраїлю та ХАМАС на початку жовтня", - повідомили джерела Bloomberg.

Переговори відбулися у місті Алула в Саудівській Аравії між фактичним правителем країни, Мухаммедом бін Салманом та сенаторами США на початку січня.

За даними анонімних джерел, йшлося про поновлення попередніх перемовин щодо оборонного пакту, який також передбачав би "історичний зв’язок" між Саудівською Аравією та Ізраїлем.

Зазначається, що Мухаммед бін Салман все ще бачить можливості для розширення співпраці з США, попри обурення в арабському світі через удари Ізраїлю, ключового союзника США, по терористах ХАМАСу та загибель палестинців у Газі.

Читайте також: США, Єгипет і Катар просувають план припинення війни у секторі Гази - WSJ

Однак головним каменем спотикання на шляху переговорів є те, що Саудівська Аравія давно заявляє, що будь-яка угода з Ізраїлем буде залежати від створення незалежної держави для палестинців, проти чого рішуче виступає уряд ізраїльського прем’єр-міністра Беньяміна Нетаньягу.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Фейсал бін Фархан заявив, що Королівство може визнати Ізраїль, якщо буде досягнуто всеосяжної угоди, що передбачатиме державність для палестинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-