У Болгарії видали ордери на арешт шістьох росіян, причетних до вибухів на складах зброї

У Болгарії видали ордери на арешт шістьох росіян, причетних до вибухів на складах зброї

Укрінформ
Міський суд Софії схвалив видачу європейських ордерів на арешт (EAW) для шістьох громадян РФ, яких Болгарія обвинувачує в тероризмі у зв'язку із серією вибухів на складах боєприпасів.

Про це повідомляє The Sofia Globe із посиланням на прокуратуру Болгарії, передає Укрінформ.

Розслідування встановило, що шестеро громадян Росії прибули до Болгарії за фальшивими документами. За даними прокуратури, вони займалися підривом діяльності комерційної компанії, яка виробляє зброю.

У 2021 році прокуратура заявила, що отруєння болгарського збройового магната Еміліана Гебрева у 2015 році було пов'язане з чотирма вибухами на військових складах, що належали його компанії Emco. Йдеться про один інцидент у 2011 році, два у 2015-му, ще один вибух стався у 2020 році, коли було підірвано склад «Арсеналу» поблизу міста Муглиж.

Читайте також: Парламент Болгарії проголосував за додаткову військову допомогу Україні

У повідомленні зазначається, що розслідування показало схожість чотирьох вибухів.

«У всіх чотирьох випадках конкретних причин вибухів на складах не встановлено. Жертв і постраждалих немає», - заявили раніше у прокуратурі, додавши, що вибухівка була активована дистанційно.

Перед вибухами сталися пожежі, що призвело до евакуації людей.

Читайте також: У Болгарії готують законопроєкт про замороження російських активів

Як повідомляв Укрінформ, у 2015 році невідомі намагалися отруїти власника Emco Еміліана Гебрева, його сина, а також бізнес-партнера. Болгарська прокуратура звинуватила в цьому співробітників російської військової розвідки. Причину замаху вбачають в експорті зброї в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-